Päätöksiä, ristiriitoja sekä purkutöitä

Viikko oli aika työntäyteinen. Vaikka ensimmäinen ovi/ikkunatarjous oli pyydetty jo alkusyksystä, tuli jotenkin yllättäen tilanne että tämäkin olisi pitänyt jo päättää. Näin siksi että Lujabetoni on aloittamassa elementtisuunnittelua. Rakennekuvat ovat olleet työn alla reilut kolme kuukautta ja olivat aika vaiheessa viikon alussa. Lujabetoni taas olisi jo näitä vailla elementtisuunnittelua varten. Ovi/ikkuna tarjouksi ruodittiin alkuviikolla kaiken muun ohella. Lisäksi toki kaikenlaista muutakin hommaa. Rakennesuunnittelijan ja Lujabetonin eri näkemykset betonirakenteista aiheutti myös harmaita hiuksia. Ensimmäisen kerran tuli mieleen ajatus että olis ehkä pitänyt toimia eri tavalla aikaisemmassa vaiheessa. Kuitenkin perjantaina oli aputilojen osalta valittu ikkuna-/ovitoimittaja (Pihla) sekä rakennesuunnittelijan ja Lujabetonin välille syntyi yhteisymmärrys.

Viikko päättyi jo rennommin. Pienen talkoo porukan avustuksella jatkettiin vanhojen konesuojien purkamista. Kaksi vanhinta osaa purettiin lokakuussa konevoimin ja tänään lauantaina aloitettiin uusimman osan purkaminen. Tämä tullaan siirtämään uudelle konepihalle tien toiselle puolelle. Aikaisemmin talkooporukkaa on käytetty muun muassa näiden konesuojien tyhjentämisessa. Vuosikymmenten aikana näyttää kertyväen enemmän tai vähemmän tarpeetonta tavaraa.

Eletään jo tammikuun puolta väliä. Jälleen lyhyttä pakkasjaksoa seurasi lumisade ja sen jälkeen suojasää. Lumi tuli ja suli. Joko reilun kahden kuukauden päästä kaivetaan pohjaa?

Konesuojan sisältä lietealtaan suuntaan
Konesuojan sisältä lietealtaan suuntaan

About the author: Jani

Leave a Reply

Your email address will not be published.